Revolution: İlginç konu, vasat yapım

Elektrik tüm dünyada aniden ve bir daha geri gelmemek üzere kesilirse ne olur?

2012 ABD yapımı TV dizisi Revolution, bu konuyu işliyor. Konu çok ilginç. Açıkçası daha iyi bir yapıma konu olabilirdi. Yine de bu bilim kurgu kıtlığında izlenilebilir.

1. bölüm ile ilgili gerçekçilikten uzaklık notlarımı aşağıda bulabilirsiniz:

(İzleyecek iseniz izlemeden devamını okumayın)

  1. Charlotte’un Chicago’da karşılaştığı ilk adamın aradığı amcası olması gerçekçi mi?
  2. Kimliğini gizlemeye hayatî önem veren, hayatını bunun üzerine şekillendiren profesyonel asker amca, bar ortamında, etraftakilere aldırmadan, 2 dakika önce tanıştığı insanlara kimliğini ifşa eder mi? Etti. Sonra da hemen orada bir casus bunu öğrenip arkadaşlarını çağırmaya gitti.
  3. Hayatta kalmaya her şeyden daha çok önem veren ve bu nedenle, çaresiz, öksüz, yetim, gariban yeğenine yardım etmeyi bile tüm üstün yeteneklerine rağmen reddeden amca, casusumuz arkadaşlarını çağırırken kaçmak veya tedbir almak yerine kaderine razı oldu ve vaktini içerek değerlendirdi.
  4. Adamlar gelince amcamız hepsine yalın kılıç meydan okudu ve hepsinin hakkından geldi. Oklar, kurşunlar falan işlemedi amcaya. Kara Murat teknikleri kullandı.
  5. Bölüm biterken, dünyayı ele geçirme planları yapan General Monroe’nun, bu bizim amcanın arkadaşı olduğunu görüyoruz. 20’li yaşlarında bir gençmiş meğer bizim meşhur general.
  6. Sanki dünyada sadece birbirini tanıyan bu birkaç sıradan insan var. Başka hiçbir güç, kişi yok. Tüm önemli roller aralarında paylaşılmış.

Bir yorum bırakınız