Oyun sürümünü değiştirmeden geniş ekran AOC

Age of Empires 2 the Conquerors (kısaca AOC) oyununun geniş ekranda yüksek çözünürlükte nasıl oynanacağından henüz beta aşamasında olan gayrıresmî v1.1 yamasını anlattığım yazımda bahsetmiştim.

1.1 yaması birçok yenilik ve düzeltme getirmekle birlikte, Gameranger, Hamachi gibi internet ortamlarında yaygın olarak hala son resmî yama olan 1.0c sürümü kullanılıyor. Çok oyunculu (multiplayer) oyunlarda tüm oyuncuların aynı sürüme sahip olması zorunlu. Bu nedenle, oyunun sürümünü 1.0, 1.0c veya 1.0e’de bırakmak isteyebilirsiniz. Sürümünü değiştirmeden oyunu geniş ekranda oynamak neyse ki aşağıdaki yolla mümkün:

  1. Öncelikle temiz bir kurulum yapmanız, bunun için de elinizde Age of Empires 2 kurulum CD’leri olması gerekiyor. Tavsiyem oyunu satın almanız, ancak eski bir oyun olduğundan dükkanlarda bulmak veya internetten satın almak artık ne yazık ki pek mümkün değil. Bulamazsanız, torrent sitelerinden veya emule’den başka çareniz kalmayabilir.
  2. Oyunu edinip temiz bir kurulum yaptıktan sonra (önce Age of Kings, sonra the Conquerors kurulmalı, ilaçlama yapılmamalı), oyun sürümünüzü Microsoft’un son resmî yaması olan 1.0c’ye yükseltmeniz gerekiyor. Bunun için şu adresten resmî yamayı indirin ve kurun: https://rapidshare.com/files/604966474/Age2XPatch.exe
  3. Oyun dizinindeki “age2_x1/age2_x1.exe” dosyasını, oyun sürümünüzün NO CD dosyası ile değiştirin. Age of Empires 2 Conquerors 1.0c sürümü için NO CD dosyasını şuradan indirebilirsiniz: https://rapidshare.com/files/3434771905/AGE.OF.EMPIRES.2.TC.V1.0C.BSK.NOCD.ZIP (Bunu kurmak oyunun lisans sözleşmesine aykırı olabilir, bilmiyorum, karar sizin)
  4. Şu adresten geniş ekran yamasını indirin ve kurun. Veya şuradan indirin: https://rapidshare.com/files/2717279302/AoE2WideSetup.msi
  5. Yamanın oyun kurulum dizinine yerleştirdiği exe dosyasını orjinal yola, adını orjinal isimle (age2_x1.exe) değiştirerek kopyalayın.
  6. Yamanın masaüstüne bıraktığı yığın dosyası (.bat dosyası, batch file) ile oyunu çalıştırın, oyun yüksek çözünürlükte çalıştığı halde çözünürlüğü ayarlardan 1280 olarak seçin ve oyundan çıkın.

Artık oyunu normal şekilde çalıştırabilirsiniz. Versiyon numarasının değişmemiş olması ve oyunun yüksek çözünürlükte çalışması gerekiyor. İyi eğlenceler!

Bir rica: Bu yazı sizin için yararlı oldu mu? Birkaç saniye ayırıp bir yorum bırakırsanız memnun olurum.

1 thoughts on “Oyun sürümünü değiştirmeden geniş ekran AOC

  1. Geri bildirim: Age of Empires 2′de renk sorunu, devam oyunları ve Red Alert 3 üzerine | ertpresso

Bir yorum bırakınız